Lockdowndream
 

Inspiratie

Wat staat er in onze scheepsbibliotheek? Welke bloggers zijn een inspiratie? Welke YouTube kanalen kijken wij? 

Bloggers - Youtube kanalen

SV Delos
SV Delos
SV Ruby Rose_1
SV Ruby Rose_1
Sailing Uma
Sailing Uma


Sailing Delos

Sailing SV Delos is een YouTube-kanaal dat de reizen en avonturen van videobloggers aan boord van het zeilschip Delos beschrijft. De boot is eigendom van Brian Trautman, die vaak vaart met zijn broer Brady en met Brian's vrouw Karin Syren en bemanningslid Alex Blue

Een heerlijk YouTube kanaal over twee broers die besluiten de wereld rond te zeilen. Zeker in het begin is het erg Amerikaans, het begint alleen bij de boot.. een Amel 54.  In het begin van de serie is het zeilen helaas wat op de achtergrond maar de beelden zijn prachtig, met name de drone opnames. Regelmatig andere opstappers maakt het vermakelijk om te blijven kijken. En het aantal abonnees is ongelofelijk, inmiddels een bedrijf op zich.  Echt knap gedaan. 

SV DelosSailing Ruby Rose

Een Engels stel die het 'London-life' verruilen voor een cruising life. We zijn er net aan begonnen, maar het spreekt ons erg aan. Omdat we ook een 'sailing couple' zijn of omdat het 'feest gehalte' lager is dan bij Delos? Helaas ook hier is het zeilen wat minder in beeld, opvallend hoeveel ze eigenlijk motoren. 

De wisselwerking tussen beide is echt leuk en vermakelijk om te zien. En Nick zijn humor pas echt in ons straatje.  Dit is wel een cruising life wat wij voor ogen hebben, wel met wat meer zeilen. 

(later meer)

Ruby RoseSailing Uma 

Dan Deckert (Canada) en Kika Mevs (Haïti) zeilen rond de wereld op hun Pearson 36 Uma. De twee ontmoetten elkaar in 2013 tijdens hun opleiding tot architect in Atlanta. Hun avontuur begon vijf jaar geleden toen ze Uma voor $ 3.000 kochtten. Inmiddels hebben de twee bijna 20 duizend mijl gezeild en 22 landen aangedaan en hierbij hebben zij 0 liter diesel verstookt. Ze moedigen anderen aan om in hun voetsporen te treden door te zeggen dat hun manier van leven haalbaar voor iedereen is.

Inmiddels zijn ze toch echt wel onze favoriet. Met name het low budget gehalte en de 'zelfredzaamheid' spreekt ons erg aan.  Daarnaast is het een ontzettend sympathiek stel en is het 'gewoon gezellig' om naar ze te kijken.

Sailing Uma


De Scheepsbibliotheek


Ritme van de Oceaan

Een wereldreis met een zeiljacht is tegenwoordig niet meer zo uniek. Uniek is het wel als je zo´n reis begint met een baby aan boord. Olav, Erna en hun dochter Vera vertrekken in 1999 met het tien me ter lange jacht Ritme. Vera is nog geen jaar oud bij vertrek en groeit tijdens de reis op tot peuter.
Olav Cox beschrijft zijn keuzes, zijn twijfels en zorgen. De lezer zeilt mee en ziet Vera opgroeien tussen palmenstranden en oceaangolven. Drie jaar later stapt de parmantige peuter uiteindelijk aan wal in het voor haar onbekende Nederland.
Olav Cox schrijft over zeezeilen, reisvoorbereiding en techniek in het maandblad Zeilen.

Persoonlijk vond ik het een fijn boek wat heerlijk weg leest, absoluut een aanrader! Maar soms vind ik zijn zorgen de overhand nemen waardoor 'het ideaal beeld' wat afbrokkelt. Maar aan de andere kant is dat natuurlijk ook de realiteit. De zorgvuldigheid en onder andere de voorbereiding van de reis is een inspirerende pijler.


400 maandagen

Zeilers die plannen maken voor een lange reis komen veel boeken tegen die geschreven zijn door zeer bevaren auteurs. Hans-Elias de Bree was nog onervaren toen het plan voor een 'Rondje Atlantic' bij hem de kop opstak. Vanuit die optiek vertelt de auteur zijn reisverhaal en daarbij verschaft hij alle noodzakelijke praktische informatie.

Compleet tegenovergestelde van Olav Cox, soms is de stijl bijna 'komedie'. Na 40 pagina's lezen over klussen weet je als lezer nog niet wat voor schip ze hebben. Een hele andere invalshoek wat plezierig weg leest en op vele punten ons zelfvertrouwen geeft en het boek lijkt haast één grote aanmoediging om te gaan.  

(later meer)  
E-mailen
Info
Instagram